Saschiz

Saschiz este un sat turistic cum nu sunt multe. Lângă biserica fortificată se află un oficiu turistic unde găsiţi hărţi, pliante, vederi, postere, calendare sau alte obiecte promoţionale. Este bine că turistul român dezorientat poate găsi şi astfel de locuri unde să îşi facă provizii de suveniruri şi de unde să îşi planifice drumeţii pe jos sau călare pe drumurile din jur care duc la alte sate pitoreşti cu cetăţi săseşti. Şi Saschizul este frumos, iar în sat sunt pensiuni şi locuri unde se poate lua masa din belşug. Nu rataţi cele două obiective importante: biserica fortificată care este monument înscris pe Lista Patrimoniului UNESCO, recent restaurată și redeschisă şi cetatea ţărănească de pe deal.

Saschiz

Saschiz is one of the most touristic villages in Transylvania. That's not a bad thing, it just means that you shall find information, lodging and places to eat, unlike in most rural Romania. Next to the fortified church is a small info point with maps, brochures, postcards, calendars or other promotional materials. It is a good thing that the tourist can find such places where he can stock up on souvenirs and plan treks on foot or on horseback in the countryside roads leading to other beautiful villages. Saschiz is picturesque too, even if found on the main road from Brașov to Sighișoara. The main objectives are the fortified church which is listed UNESCO and the peasant fortress on the hill.



Comentarii

  1. Biserica este inchisa de multi ani si asa va ramane, din pacate.:( Starea de degradare este prea avansata pentru ca investitia in renovare sa fie rentabila. Daca te gandesti ca a fost construita pentru a rivaliza cu Turnul cu Ceas din Sighisoara, e pacat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi am vizitat anul trecut biserica...se afla in interior un grup de turisti germani si doamna de la intrare era cu ei si le povestea despre biserica si cu ocazia asta ne-am "lipit" si noi si ne-am plimbat nestingheriti prin biserica si pe sus prin jurul orgii...este tare frumoasa! Iubesc Saschiz-ul...cetatea mi-e tare draga...de fiecare data cand am avut drum in zona ne-am oprit chiar si pentru o scurta privire...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea cred că închiderea este "definitivă". Biserica are acoperiş nou. Or să avanseze şi o vor redeschide. Trebuie lucrat şi la turn, consolidat, că în toate vederile se vede ditamai crăpătura în zidul lui. Când va fi gata se va putea urca, va fi super. Oricum, Saschiz e un popas bun pentru că au un punct turistic foarte bogat în materiale iar pentru cine nu e grăbit, o urcare la cetate chiar merită. Cetatea e vizibilă din drum doar de câţiva ani, de când au tăiat pădurea care o acoperea. Înainte lumea nici nu prea ştia de existenţa ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Biserica este deschisa pentru vizitare!!! Programul este urmatorul: Luni-10-18, Marti:inchis, Miercuri-Duminica:10-18 !!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu