Jurilovca

E vară, toată lumea merge la mare. Pentru a evita valurile de turişti şi pentru a aprecia doar valurile mării şi frumuseţea naturii, recomand nordul Dobrogei. De exemplu, pe malul lacului Goloviţa se află satul Jurilovca, renumit pentru comunitatea sa de ruşi lipoveni şi pentru bacul ce duce la Portiţa. Înainte de a trece lacul, păstraţi un moment pentru a admira casele tradiţionale lipoveneşti din sat:

Jurilovca

It's summertime and everybody is going to the seaside. In order to avoid the waves of tourists and to admire nature and the blue waves, I recommend the northern part of Dobrogea, that is Tulcea area. For example Jurilovca is a picturesque destination. There is a renowned community Lipovan Russians there and it is also the place from where you can take the ferryboat to Portiţa holiday village. The typical architecture of the peasant houses is worth the visit.



Comentarii

  1. Doamne ce mai furtuna am prins in Jurilovca acum cativa ani ! A murit si un pescar pe lac, traznit... tin minte ca venise suvoiul pe ulita si izolase complet casa de lipoveni unde stateam, de nu se mai putea trece in sat...
    Minunate locuri, insa

    RăspundețiȘtergere
  2. Dobrogea ramane un adevarat colt de Orient. Am trait si eu momente memorabile prin zona.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu