Cetatea ţărănească Rupea

Continuăm drumul nostru de la Braşov la Sighişoara cu o oprire la Rupea. Cetatea ţărănească se vede impresionant de pe şosea, ar fi păcat să nu oprim, mai ales că în curând cetatea va fi restaurată iar drumul de acces refăcut până la zidurile sale. Este un confort de care cu siguranţă nu au beneficiat asediatorii ei din vechime! Zidurile sale încercuiesc în spirală dealul pe care se află cetatea, iar din vârf priveliştea este superbă! Construită în 1324, a fost folosită de saşi ca adăpost în toiul luptelor cu regele maghiar Carol Robert de Anjou (faimos în istoria noastră mai ales pentru pierderea luptei de la Posada din 1330).
Rupea este una dintre cele mai impresionante cetăţi ţărăneşti din Transilvania, prin dimensiuni şi amplasament.

Rupea Peasant Fortress

Rupea is at the middle of the Braşov-Sighişoara Road. It is an impressive sight from the main road and has undergone restoration works. The walls encircle the hill like a spiral and there is a beautiful view from the top. Built in 1324 is was used by the Saxons as refuge in their war with Hungarian King Carol Robert of Anjou. He is well known in Romanian history for his losing the battle of Posada in 1330 paved the way to the independance of Wallachia.
Rupea is one of the most impresive Peasant Fortresses of Transylvania because of its dimensions and situation.Comentarii