Biserica fortificată Câlnic

Biserica fortificată de la Câlnic se află pe Lista Patrimoniului Universal UNESCO şi se află la intrarea în Sebeş, din direcţia Sibiu. Este o cetate destul de mare, dat fiind că a servit şi ca reşedinţă nobiliară gravilor (baronilor) de Câlnic. Astfel, în curte se află un donjon ce servea ca locuinţă iar în prezent este muzeu. La Câlnic este şi cazare, se pot degusta vinuri şi aveţi multe materiale turistice. Cetatea Câlnic este oarecum izolată de surorile ei din jurul Sibiului sau Sighişoarei, dar este printre cele mai interesante de vizitat!

Câlnic

The Câlnic fortified church is on the UNESCO World Heritage List. It is close to Sebeş on the road from Sibiu. The fortification is pretty big, that's because it served as main house for the Câlnic barons. The living quarters in the tower now host a museum. You can also sleep at Câlnic and it has a wide array of touristic material.
Although this church is a little isolated, on the edge of the Saxon fortified church areal, it is worth visiting.Comentarii