Lacul Sfânta Ana

De la Bixad se face drumul spre Lacul Sfânta Ana şi din judeţul Covasna se trece în judeţul Harghita. Drumul şerpuieşte... atenţie la nisipul şi criblura de pe margini care pot face maşina să derapeze.
La intrare în sit se percepe o taxă de 10 lei, 20 de lei dacă doriţi să coborâţi cu maşina până la lac. Eu vă recomand să lăsaţi maşina: puţină mişcare nu strică şi e bine să nu stricaţi aerul proaspăt de munte. Drumul ia doar 20 de minute şi aveţi şi o panoramă amenajată în pădure. Coloritul copacilor este superb: brazi verde închis, foioase mai deschise, luciul apei de multe nuanţe.
Ajunşi la mal, spre dreapta e o bisericuţă şi o cruce. A fost înălţată în 1996 cu prilejul a 1100 de ani de la intrarea maghiarilor în Europa.
Am înţeles că vara lumea se scaldă în lac. În extrasezon, în timpul săptămânii, e o linişte desăvârşită la Lacul Sfânta Ana.

Saint Anne Lake

The road to Saint Anne Lake is from Bixad. It is narrow a winding road.
There is an entry fee to the natural site and it costs more if you wish to continue by car. It is better to take a walk to the lake shore, it takes about 20 minutes. There is a panorama from a wooden platform in the woods. Don't miss it, on your right.
On the shore there is a small church and a cross. It was erected in 1996, celebrating 1100 years since the arrival of the Hungarians in Europe.
There are a lot of people bathing in the summer time, especially weekends. The rest of the year is even better, you can admire nature in quiet.



Comentarii