Gara Giurgiu

Am vorbit deja despre calea ferată Oravița-Anina, cea mai veche din România, dar în secolul 19, când a fost contruită, Banatul era în Austro-Ungaria. Cea mai veche linie ferată din România de atunci, Vechiul Regat, a fost București-Giurgiu, iar cele mai vechi stații de tren Gara Filaret din București și Gara din Giurgiu. Datând din 1869, amândouă se păstrează și astăzi, o bucățică de istorie industrială.
Puteți ajunge la gara orașului din centru de la turnul cu cea mergând pe Strada Gării, recent transformată în arteră pietonală.

Giurgiu Train Station

I have already told you about the oldest railway line in Romania, Oravița-Anina. However, the Banat region was in Autria-Hungary at that time. The oldest railway line in 19th century Romania (the Old Kingdom) is Bucharest-Giurgiu, with its main railway stations: Bucharest Filaret and Giurgiu. Dating back from 1869, they still exist today, a piece of Romanian industrial history.
You can reach Giurgiu train station by taking the street named Railway Street (Strada Gării) which is pedestrian nowadays.


Comentarii

 1. La ce ne mai foloseste acum ? Ca sa fiu usor sarcastic ...

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred că este relevant că aceste gări, primele din Principatele Române mai există. Alte țări, din cauză că sunt mai avansate, le-au înlocuit demult cu altele moderne. Și la noi, din păcate, Filaret și Giurgiu nu arată prea bine, prima are termopane la intrare... Dar personal găsesc important ca aceste obiective să se păstreze în continuare. Cât mai mult patrimoniu, la tot pasul dacă se poate, și cât mai mulți oameni conștienți de existența și însemnătatea lui.

  RăspundețiȘtergere
 3. De acord, total de acord. Eu ziceam ca linia CF in sine cred ca nu mai e operativa din cauza unui amarat de pod. Aia la Gurgiu nu sunt in stare sa pastreze ce au. Si au avut mai mult dar s-a dus. Nu acelasi lucru il vezi cand treci Dunarea la Ruse. Bulgarii au stut ...

  RăspundețiȘtergere
 4. terminați odată cu pupatul bulgarilor în fund..Ruse e un oraș hidos,părerea mea că Giurgiu e mai frumos decât orice așa zis oraș din Bulgaria

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu