Palatul Comitatului - Primăria Odorheiu Secuiesc

Când te afli în piața principală din Odorheiu Secuiesc, o clădire atrage în mod deosebit atenția: este vorba de  primărie, cunoscută mai demult ca Palatul Comitatului și care datează din 1897. 
Edificiul impresionează prin grandoare, fiind o clădire în stil eclectic, simetrică și cu un corp central proeminent, numit în limbaj arhitectural rezalit. 
Vizitatorul care are curiozitatea de a păși în curtea interioară - unde este voie - se va bucura și de plăcuta priveliște a acesteia. 
O plăcuță în limba maghiară povestește peripețiile construcției clădirii, despre care eu am citit pe internet că a implicat niște demolări pentru crearea pieței/parcului central. 

The County Palace - The Odorheiu Secuiesc Town Hall

When one is in the main square, a building catches the gaze: The Town Hall, also known as the old County Palace, built in 1897. 
The building strikes by its harmonious features, its symmetry and the prominence of the main corps, known as a jutty in architectural language.   
The curious visitor entering the building - it is allowed - shall discover a beautiful courtyard. 
A plaque in Hungarian tells something about its history. I read on the Internet that there were some hardships, as some buildings had to be demolished on what is now the main square, to enhance the new town jewel. 


Comentarii